Tema

KÄRLEK + ALKOHOL = SANT?

Raggningshjälpen

Hur tycker Sara man ska göra gör för att inte ge upp dejtandet efter att ha blivit dissad flera gånger? Hur hanterar Mona när någon ghostar henne? Och vad tycker David att man ska göra om man blir kär i sin chef?

Tillsammans med raggningexperten Emilie Roslund svarar artisterna Sara Parkman, Familjen, Mona Masrour och David Ritschard på tittarfrågor om kärlek och raggning!

Hur mycket vin för att säga du är fin?

Att dejta, flirta och ragga kan vara något av det mest spännande som finns. Men också något av det absolut svåraste, stressigaste och obekvämaste en människa ställs inför.

Att ta kontakt, börja prata och titta lite längre än vanligt i någons ögon – vare sig det är på dejten, festen eller klubben – kräver mod och självförtroende. Och många av oss kan känna att något glas gör det enklare att ta det där steget.

Problemet är att det kan bli lite för många glas. Det kan bli fumligt, pinsamt och faktiskt ganska oskönt för alla inblandade.

Det är lätt att bli för full av kärlek. Så var rädd om dig.

Dejtingtips!

Det är många som känner sig obekväma eller osäkra inför dejten. Så hur avdramatiserar man den? Journalisten & dejtingexperten Emilie Roslund ger sina bästa tips!

Ett glas för att slappna av?

6 av 10 svenskar tycker att det är lättare att ragga när de druckit alkohol. De flesta dricker för att slappna av och känna sig modigare.

Samtidigt har många varit med om att alkoholen sabbat – för att de själva eller den som visat intresse varit för full (1).

Så var går gränsen egentligen –  och hur har det varit för dig?

Blir det lätt för mycket?

Få koll på dina vanor med vårt självtest Alkoholprofilen.

Mer om alkohol, sex och relationer

den här sidan kan du läsa mer om hur alkohol påverkar vårt kärleks- och sexliv.

Källor

  1. Kantar Sifo för IQ, september 2021.