Tips för hur du avslutar festkvällen på ett bra sätt

Försök att runda av alkoholdrickandet i god tid innan du ska hem. Det kan vara svårt att somna om du är påverkad och då blir dagen efter lidande.

Det räcker med att meddela en nära vän att du tänker smita hemåt, om du är rädd för att döda feststämningen med "dåliga nyheter".

En taxiresa är ett litet pris att betala för att komma hem tryggt och säkert.

Alkohol påverkar kroppens vätskebalans vilket kan leda till vätskebrist. Försök därför att få i dig lite vatten innan du somnar.

9 av 10 tror att grupptryck kan få människor att dricka mer alkohol än vad de planerat.

Källa: IQ/Sifo 2013

Gav tipsen på sidan dig någon hjälp?

Nej, tyvärr

Sådär

Ja!

Om du behöver mer stöd

 • Alkohollinjen

  Alkohollinjen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. Här får du prata med utbildade rådgivare, helt gratis och anonymt.

 • Alkoholhjälpen

  För dig som vill läsa och diskutera frågor kring förändrade alkoholvanor med andra användare och rådgivare finns alkoholhjälpen.

 • Riddargatan 1

  För dig som bor i Stockholm finns Riddargatan 1.  Här kan du med alkoholproblem få kortare hjälp med innan allvarliga konsekvenser uppstår. Du bokar tid via Mina vårdkontakter eller via telefon.

 • BRIS

  För dig under 18 år finns Bris. Här kan du ringa (116 111), mejla eller chatta med en Bris-kurator, gratis och anonymt. Du kan också prata med andra ungdomar i forum.