Tema

FYLLERAGG: Här kan du ta del av andras erfarenheter och få tips på hur du kan göra för att ragga smartare.

Det har aldrig varit lätt att ragga upp någon eller att dejta. Att träffa någon kan vara både läskigt och utlämnande. Vi visar att vi gillar någon och visar känslor som kanske inte blir besvarade. Vi är rädda för att bli avvisade – eller för att avvisa någon.

Alkohol är för många ett socialt smörjmedel som gör det enklare att ragga. Vi släpper garden, slappnar av och boostar självförtroendet. Det kan till och med kännas lite mer spännande när alkoholen är med.

Men ibland går vi över gränsen och dricker för mycket. Och ibland leder det till att vi går över gränsen för hur vi raggar. Vi går från charmiga till charmlösa och missuppfattar signaler som leder till att vi går miste om hela ragget.

Vi vill att det ska bli som du tänkt. Nedan kan du ta del av andras erfarenheter och få tips på hur du kan göra för att ragga smartare.

Experterna tipsar

Johan Pettersson (Make Equal)

Johan Pettersson, jämlikhetskonsult på Make Equal, pratar om hur könsroller och normer påverkar oss när vi raggar samt ger tre snabba tips för en bra första date.

Pelle Ullholm (RFSU)

Pelle Ullholm, sakkunnig i sexualupplysning på RFSU, berättar om varför det kan kännas lättare att ragga när man druckit alkohol och ger sina tre bästa tips för att få till ett bra ragg.

Youtubers snackar fylleragg

Wilma & Emil

Anis & Hampus

Anty & Thomas

JLC

Moa & Lisette

Fler tips från IQ

6 fakta om alkohol och sex

5 tips för att dricka smartare