Det är jag som är Bottler.

Nu är det dags att förändra, förbättra och förnya festandet under studenttiden – och få ut mer av dagen därpå. Som din personliga fest-PT är det min uppgift att guida dig. Jag finns på Facebook Messenger.

Jag är en grym festfixare!

Jag hjälper dig så att du kan ha minst lika kul, men må dubbelt så bra. En bra början är att själv bestämma om du ska dricka alkohol eller inte, att lära sig av tidigare erfarenheter och fundera över sina egna och andras vanor.

Jag hjälper dig festa!

Jag guidar dig med tips och påminnelser inför, under och efter festen för att du ska få ut det mesta av det bästa. Smartare festande under studenttiden ftw!

Jag lär dig festa smartare!

Genom att sätta upp mål och sedan reflektera över hur det gick, kommer du lära dig festa smartare över tid. Jag ska lära dig allt jag kan, lovar!

Vad är och hur fungerar Bottler?

Bottler är en chatbot i Facebook Messenger skapad av IQ för att guida dig till ett smartare festande under studenttiden. Bottler fungerar på samma sätt som när du chattar med en vän på Facebook Messenger. Du skriver och Bottler svarar. Och tvärtom.

Varför Bottler?

Att många studenter konsumerar en hel del alkohol under sin studenttid är ingen hemlighet. Enligt IQ-rapporten Berusningsdrickande i studentlivet har nära 3 av 4 studenter alkoholvanor som innebär risk för fysiska, psykiska eller sociala skador. Och i en Sifo-undersökning som IQ låtit genomföra uppger fler än var fjärde student att de presterar sämre på grund av alkohol. Bottler är skapad för att få studenter att reflektera över sina alkoholvanor, dricka smartare och må bättre.

Stannar det som jag och Bottler pratar om mellan oss?

Din och Bottlers dialog är lika personlig som den är unik. Än så länge går det tyvärr inte att ha gruppchatt med Bottler. Så det som sägs mellan er stannar mellan er. Inga dialoger kommer att offentliggöras och dina personuppgifter är skyddade enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Vid frågor, vänd dig till info@iq.se.

Hur kan jag lära mig mer om mina alkoholvanor?

Att reflektera över sina alkoholvanor är alltid nyttigt och en bra start är att ta reda på hur den egna alkoholkonsumtionen faktiskt ser ut. IQ ligger bakom Sveriges största självtest av alkoholvanor, alkoholprofilen.se. Testa gärna!