Tonårsparlören

ÅR: 2018

Tonåren är en väldigt speciell tid, både för tonåringarna och deras föräldrar. Det finns mycket att ta ställning till som förälder: Ska man bjuda tonåringar på alkohol hemma? Måste man sitta och vänta tills de kommer hem på natten? Vad gör man när tonåringen inte gör som man kommit överens om? Hur tänker ungdomar själva om drickande? För att göra tonårstiden litet lättare har vi gjort Tonårsparlören. Handboken är aktuell under hela tonårstiden och full av tips, argument och fakta om ungdomar och alkohol och en hel del annat som hör tonåren till.

Som förälder kan du verkligen göra skillnad. Tro inget annat. Du kan visa att du bryr dig om ditt barn, lyssna och vara tydlig med vad du tycker om saker och ting. För tonåringar bryr sig visst om vad deras föräldrar säger - trots att det inte alltid verkar så.

TONÅRSPARLÖREN KOMMER MED POSTEN TILL 100 000 FÖRÄLDRAR 

Inför valborg postas Tonårsparlören till de ca 109 000 vårdnadshavare med barn som fyller fjorton i år. Boken skickas till den adress, där barnet bor. En förälder som bor på annan adress, kan beställa ett exemplar utan kostnad.

tonårsparlören.se finns boken att läsa på svenska, engelska och som ljudbok. Dessutom finns den att hämta i alla Systembolagets butiker. 

Tonårsparlören

ETT VERKTYG ÄVEN FÖR DIG SOM ARBETAR FÖREBYGGANDE

Vi vet att Tonårsparlören verkligen uppskattas av de föräldrar som får boken och vi hoppas att även du som arbetar förebyggande ser att den har en roll i ditt arbete. För att underlätta finns informations- och presentationsmaterial, som du hittar här.


Kampanjer