playbutton Äntligen torsdag!

Äntligen torsdag!

ÅR: 2015

De flesta oss har märkt av den här trenden i våra egna liv och i samhället i stort: Vi dricker alltmer alkohol på vanliga vardagar.

I en undersökning som IQ genomfört svarar tre av fyra att man tycker att det blivit vanligare att man dricker alkohol på vardagarna. Det speglas också på Instagram, Facebook eller om man passerar en uteservering en vanlig tisdagkväll. Drygt 8 av 10 tror dessutom att det är vanligt att man dricker sig berusad på helgen.

Många tänker kanske att det är lite världsvant att dricka några glas på vardagarna: ”Ett par glas vin till maten en vanlig veckodag är vardagsmat i många andra länder faktiskt”. Du kanske känner igen resonemanget från din egen bekantskapskrets – vad säger dina vänner?

Att kombinera det ”kontinentala vardagsdrickandet” med att fortsätta dricka på ett klassiskt svenskt manér när helgen kommer innebär risker. Det är inte ovanligt att människor blir beroende, även av att dricka lite och ofta. Men det är det få som vet om.

Med den här filmen vill vi uppmuntra människor att fundera över sitt eget drickande. Om du sedan vill testa dina vanor, så gå in på alkoholprofilen.se


Pressbilder

Kampanjer