Lanbit Light – ett alkohol- & drogfritt höstlovsevent!

Lan-eventet Lanbit Light arrangerades under höstlovet i Kollahallen i Kungsbacka. Initiativtagare och arrangörer bakom eventet var 43 Kungsbacka-ungdomar i åldern 14 och uppåt, som ville skapa en alkohol- och drogfri mötesplats för unga att träffas kring och utöva ett gemensamt intresse; datorspel/e-sport.

Arrangörerna planerade och genomförde hela eventet, med allt från sökande av sponsorer, kontakt med olika tjänstemän och myndigheter i kommunen, byggnation av scen, bord, ljud och ljus till genomförandet och dokumentation av eventet. Arrangörsteamet hade även delats upp i olika ansvarsposter under dagarna, så som entrévärdar, säkerhetsansvariga och aktivitetsansvariga. Allt för att eventet skulle bli en succé!

Under lanet deltog närmare 300 ungdomar. Samtliga besökare fick blåsa i alkomätare för att komma in på eventet, samt varje gång man hade varit utanför lokalen. Detta gällde även föräldrar som besökte eventet. Under de fyra dagar som eventet pågick arrangerades olika tävlingar och aktiviteter. 

Hela eventet var väldigt uppskattat! Ett tydligt kvitto på att man kan ha roligt utan alkohol, menar arrangörerna, som hoppas kunna arrangera fler liknande evenemang i framtiden.

Se filmen från eventet här: https://www.youtube.com/watch?v=uwlYYckvaKM&feature=youtu.be