Ansök om att bli ett IQ-projekt

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Det är enkelt att ansöka om att bli ett IQ-projekt. Beskriv projektet enligt anvisningarna i anmälningsformuläret nedan och skicka det till oss genom att klicka på skicka-knappen. Skriv syftet med aktiviteten, hur du gått till väga, resultatet och erfarenheter du vill dela med dig av. Så hör vi av oss till dig.

VILKA FÅR VARA MED?

Alla! Företag, organisationer, föreningar och andra sammanslutningar. Stora som små. Vi gör ett enda undantag: De som aktivt marknadsför alkoholdrycker i syfte att öka sin egen eller andras försäljning får inte vara med. Kom ihåg att det är aktiviteten och inte en produkt eller en tjänst som kan bli ett IQ-projekt. Aktiviteterna ska gå att göra på andra ställen och av andra. IQ-projekten kan ses som goda förebilder i det alkoholförebyggande arbetet.

VILKA AKTIVITETER KAN BLI IQ-PROJEKT?

Alla som uppfyller följande kriterier:

  1. Förebygger eller minskar alkoholproblem och/eller minskar alkoholkonsumtion.
  2. Genomfört i Sverige (aktiviteten måste vara genomförd).
  3. I första hand inriktad på den egna verksamheten eller det egna närområdet.
  4. Inriktad på konkret handling – inte bara information.
  5. Har ett syfte och en målsättning som kan följas upp.
  6. Kan kommuniceras externt.

VAD INNEBÄR DET ATT VARA ETT IQ-PROJEKT?

Det innebär att man blir en förebild och delar med sig av sitt arbete för att inspirera fler. Vi presenterar ditt projekt på vår hemsida och marknadsför också många projekt på olika sätt, i olika sammanhang. Många projekt försöker vi också göra intressanta för media att skriva om. Det kostar ingenting att bli ett IQ-projekt.

Som bevis för ert ställningstagande får ni ett diplom och ett unikt IQ-nummer. Symbolen visar att ni tar ansvar när det gäller alkohol.

I takt med att allt fler IQ-projekt visar upp symbolen på dörren till kontoret, på lastbilen, fotbollströjan eller företagsjulklappen – kan fler inspireras att göra något bra.


Ansökan

Fält markerade med * måste fyllas i

  • Tips på hur du beskriver ditt IQ-projekt
  • Läs mer om hur IQ behandlar dina personuppgifter och rättigheter